Leukste Kaartspellen voor een Doldwaze Avond

Leukste kaartspellen voor een doldwaze avond.

Kaartspellen bestaan al meer dan 1000 jaar, maar ze zijn nog steeds erg populair. Ondanks al ons high-tech vermaak vinden ze nog steeds hun weg naar onze woonkamer, waar ze zorgen voor vele avonden vermaak.

Ook op vakantie zijn kaartspellen ideaal om de avond (of een onverhoopt regenachtige dag) door te brengen. Je kunt ze immers een stuk makkelijker meenemen dan een game console.

Hier zijn een aantal van de leukste kaartspellen die garant staan voor een doldwaze avond:

Exploding Kittens

Exploding Kittens Original Edition - Engelstalig Kaartspel
7 – 99 jaar | 2 tot 5 spelers | Speeltijd: 15 minuten | Taal: Engels

De meer dan 250 positieve reviews op bol.com zeggen genoeg. Exploding Kittens is een hilarisch en extreem populair kaartspel voor iedereen die van katten, explosies, laserstralen… en soms ook van geiten houdt. Het is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens.

Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde ‘Exploding Kittens’ trekt. Kun je deze niet ‘defusen’ dan heb je meteen verloren. Met de andere kaarten (die je tijdens je beurt kunt spelen) kun je jezelf verdedigen, je medespelers etteren, een beurt overslaan of de richting van het spel omdraaien.

Alle kaarten zijn voorzien van hilarische illustraties van The Oatmeal. Er zijn ook diverse uitbreidingssets verkrijgbaar – zoals ‘Imploding Kittens‘ en ‘Streaking Kittens‘ – en er is een “Not safe for work” editieBekijk op bol.com


Cards Against Humanity

Cards Against Humanity UK edition V2.0
18 – 99 jaar | 4 tot 30 spelers | Speeltijd: 30 minuten | Taal: Engels

Cards Against Humanity is een hilarisch feestspel voor verschrikkelijke mensen. In tegenstelling tot veel andere kaartspellen is het super makkelijk te leren en kun je het zelf uitbreiden met je eigen spelregels. Je kunt het met wel 30 mensen tegelijk spelen. Dit maakt het een perfect partyspel. Zelfs wat later op de avond als het feest al een tijd onderweg is en de alcohol al behoorlijk gevloeid heeft kan dit spel nog gespeeld worden.

Elke ronde leest één speler een ‘Black Card’ voor en de rest zoekt hier de grappigste White Card bij. De speler die de kaart voorlas verzamelt alle antwoorden en leest de combinaties voor. Hij bepaalt vervolgens welk antwoord hij het grappigst vindt. Diegene die wint verdient een Awesome Point. Bekijk op bol.com


Unstable Unicorns

Unstable Unicorns - Engelstalig Kaartspel
14 – 99 jaar | 2 tot 8 spelers | Speeltijd: 45 minuten | Taal: Engels

Als je dacht dat eenhoorns schattig waren zal dit kaartspel dat beeld zeker bijschaven. Unstable Unicorns is een strategisch spel dat gaat over unicorns en verwoesting. Het doel is een leger van magische eenhoorns op te bouwen om je vrienden mee de pan in te hakken (voordat zij dit bij jou doen).

Je begint met een baby eenhoorn in je stal. Raak er echter niet te gehecht aan want zelfs baby eenhoorns zijn niet veilig in dit spel.

Verdedig je leger en dwarsboom je medespelers met magische krachten. De speler die als eerst een leger van 7 unicorns heeft gemaakt, wint het spel. Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Eenhoorns zijn immers zeer onstabiele beesten. Bekijk op bol.com


Jungle Speed

Jungle Speed - Kaartspel
6 – 99 jaar | 2 tot 6 spelers | Speeltijd: 10 minuten | Taal: Nederlands

Zin in wat meer actie? Dan is Jungle Speed het kaartspel voor jou. Het doel is om zo snel mogelijk al je speelkaarten wegspelen. Het is een spel dat je zeker op het puntje van je stoel zal krijgen.

Concentratie en reactievermogen zijn de sleutelwoorden bij dit spel. Kijk aandachtig naar de kaarten op tafel. Draait een tegenstander een kaart om met hetzelfde symbool als op de jouwe? Pak dan zo snel mogelijk de totem om je kaart kwijt te raken. Maar let op! Sommige figuren lijken heel veel op elkaar… maar zijn net iets anders! Pak je onterecht de totem dan word je gestraft!

De speler die als eerste van al zijn kaarten af is wint. Jungle Speed doet zijn naam eer aan. Het is een vliegensvlug spel dat zorgt voor een flinke dosis leven (en adrenaline) in de brouwerij. Bekijk op bol.com


Bears vs Babies

Bears vs Babies - Engelstalig Kaartspel
10 – 99 jaar | 2 tot 10 spelers | Speeltijd: 60 minuten | Taal: Engels

Bears vs Babies is weer een kaartspel door de makers van ‘Exploding Kittens’… en dat is te merken! Het doel? Creëer fantastische monsters om het versrchikkelijke baby leger te verslaan. Bouw bijvoorbeeld een prachtige uil, gewapend met kettingzagen en burrito’s… of een beer met vleermuisvleugels en een ongelooflijke onderbroek.

Vervolgens ga je de strijd aan met de vreselijke baby’s. Dit zijn niet zomaar baby’s. Het zijn afschuwelijke baby’s. Zo heb je harige baby’s, torpedo baby’s en baby’s die lasers uit hun ogen schieten.

Elke speler pakt om de beurt een kaart van de stapel. Je kunt twee soorten kaarten trekken: beer kaarten (om je monsters te bouwen) of baby’s. Heb je een baby dan moet je deze in het midden van de tafel leggen waar hij onderdeel wordt van het verschrikkelijke baby leger. Naast de baby- en beerkaarten heb je ook ‘provoke’ kaarten. Hiermee kun je het baby leger uit zijn schoonheidsslaapje halen om de monsters van je tegenstanders op te eten. We zeiden het al… het zijn verschrikkelijke baby’s! Bekijk op bol.com


Throw Throw Burrito

Throw Throw Burrito - Engelstalig Kaartspel
Throw Throw Burrito is een hilarisch partyspel dat een simpel kaartspel combineert met trefbal. Verzamel sets van dezelfde kaarten en gooi speelgoedburrito’s naar je tegenstanders. Punten scoor je door sets van drie dezelfde kaarten te verzamelen, maar als dit drie Burrito kaarten zijn, dan mag je de burrito’s gooien. Steel punten van je tegenstanders door hen te raken met de zachte, schuimrubberen burrito’s en win!

Throw Throw Burrito maakt een avondje kaarten een stuk actiever. Het perfecte kaartspel voor iedereen voor wie lang stilzitten een probleem is en die graag wat meer actie wil. Bekijk op bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + negen =