Leukste Elektrische Voertuigen Waar Je Geen Rijbewijs Voor Nodig Hebt

Elektrische voertuigen waar je geen rijbewijs voor nodig hebt

Elektrische voertuigen zijn helemaal hip. En dat is niet voor niets. Ze zijn namelijk duurzaam, stil, veelzijdig en een stuk beter voor het klimaat dan hun brandstof slurpende broertjes en zusjes. Het is dan ook geen wonder dat er een snel groeiende keuze is aan manieren om je elektrisch te verplaatsen.

Zowel voor langere als kortere afstanden zijn er diverse mogelijkheden. Sommige zijn zelfs zo licht en compact dat je ze makkelijk mee kunt nemen met het openbaar vervoer. Handig als je vanaf het station nog een eind moet reizen naar je werk of school. Anderen zijn wat logger. Deze zijn dan juist weer geschikt voor comfortabel woon-werk verkeer.

Hier zijn een aantal super leuke elektrische voertuigen voor mensen die geen geld hebben voor een Tesla. Sterker nog… je hebt er niet eens een rijbewijs voor nodig!

Elektrische Vouwfiets

Elektrische vouwfiets Airwheel E6

Deze Airwheel E6 elektrische vouwfiets is niet alleen een handige en comfortabele manier om, zonder zelf te hoeven trappen, op je werk te komen. Hij is ook licht (slechts 14 kg) en compact genoeg (in opgevouwen toestand) om mee te nemen in de trein of bus. Je kunt hem dus ook prima gebruiken voor stedentrips.

Met een bereik tot 35 km en een top snelheid van 20 km per uur kun je er in relatief korte tijd een behoorlijke afstand mee afleggen voordat hij opgeladen moet worden. De demping van het voor- en achterwiel zorgen ervoor dat je zonder zadelpijn op je bestemming aankomt.

Bekijk op amazon.nl


Elektrische Eenwieler

Airwheel X5 elektrische eenwieler

Zoek je een wat uitdagender manier om jezelf te verplaatsen… en eentje die een hoop bekijks trekt? Dan is deze Airwheel X5 elektrische eenwieler wellicht het overwegen waard. Je zult er wel even voor moeten oefenen.

Hoewel dit bijzondere voertuig gebruik maakt van dezelfde stabilisatie technologie als bijvoorbeeld een Segway zal het zeker in het begin wat onwennig voelen. Je krijgt er echter een speciale stabilisatieriem en zelfs zijwieltjes bij om het leerproces wat te vergemakkelijken.

Heb je de eenwieler eenmaal onder de knie dan kun je er zelfs allerlei leuke trucjes mee doen. Omdat het ding zo compact is en slechts 9,8 kg weegt kun je hem ook makkelijk meenemen met het openbaar vervoer. Een actieradius tot 20 km en een batterij die in 90 minuten weer volledig opgeladen is maken deze Airwheel X5 niet alleen een opvallende en leuke maar ook een praktische manier om kortere afstanden af te leggen.

Bekijk op amazon.nl


E-Skates

Segway Drift W1 e-skates

Liever een wiel aan iedere voet dan met twee voeten op één wiel te moeten balanceren? Dan zijn deze Segway Drift W1 E-Skates misschien de juiste keuze. Ook deze vergen echter wat oefening. Je staat er immers los op! Dit geeft je wel de mogelijkheid tot het uitvoeren van allerlei leuke stunts. Je loopt echter ook het risico dat je een van je skates onder je vandoor ziet gaan. Nu is met een top snelheid van 12 km per uur en de goede anti-slip pads het gevaar niet zo groot… maar toch.

Liever skates die aan je voeten blijven zittne? Dan zijn er ook deze Turbo Jetts van Razor. Deze bevestig je met behulp van banden aan de hakken van je schoenen. Zowel de Drift W1 e-skates (7 kg) als de Turbo Jetts (3 kg) zijn zeer licht en compact. Je kunt ze dus makkelijk overal mee naartoe nemen.


Elektrische Step

Elektrische step

Van alle nieuwe elektrische voertuigen die de afgelopen jaren in het straatbeeld zijn verschenen is (naast de elektrische fiets) de e-step wel een van de meest populaire. Niet heel verwonderlijk. Een elektrische step geeft namelijk een goede balans tussen rijcomfort, gebruiksgemak, gewicht en afmeting.

Kortom, je hebt het zo onder de knie en hoeft niet, zoals bij de hierboven genoemde skates of eenwieler, eerst een tijd te oefenen voordat je de straat op durft. Daarnaast is de e-step compact genoeg om makkelijk mee te nemen en toch comfortabel genoeg om langere afstanden mee af te leggen. Met snelheden tot 25 km per uur en een bereik tot wel 30 km zijn elektrische steps dan ook een goede keuze voor zowel woon-werk verkeer als stedentrips of zelfs langere tochten.

Bekijk op amazon.nl


Elektrisch Skateboard

elektrisch-skateboard-met-draaggreep

De lol van het skateboarden combineren met een handig vervoermiddel? Dan is een elektrisch skateboard wellicht iets voor jou. De meeste e-skateboards bedien je met behulp van een afstandbediening die je tijdens het rijden in je hand houdt. Is de batterij leeg? Dan kun je zo ook nog gebruiken als gewoon skateboard. Veel boards zijn ook voorzien van een handgreep zodat je ze, tussen het skaten door, makkelijk mee kunt dragen.

Er zijn flinke verschillen in top snelheid en actieradius tussen de verschillende e-skateboards. De maximum snelheid is veelal rond de 20 km per uur. We zijn er echter ook tegengekomen met een top snelheid van maar liefst 40 km per uur. Da ’s natuurlijk wel erg hard voor zo’n plankje… maar misschien voor de echte adrenaline junk nog niet hard genoeg. De actieradius ligt veelal tussen de 20-30 km. Genoeg om leuke tochtjes mee te maken dus. Omdat hij ook nauwelijks ruimte in beslag neemt kun je ook altijd een plekje vinden voor je e-skateboard, zonder dat het in de weg ligt.

Bekijk op amazon.nl


Elektrische Bakfiets

Elektrische bakfiets met drie wielen en vier-persoons bak.

Heb je meer te vervoeren dan alleen jezelf? Dan kan een elektrische bakfiets een goede oplossing zijn. Deze is ideaal om je kinderen op een ontspannen én milieuvriendelijke manier op school af te zetten. Kun je hem daarna gelijk gebruiken voor de wekelijkse boodschappen.

In een bakfiets kun je een hoop kwijt. Sommigen bieden comfortabel plaats aan wel vier kinderen. Dit maakt ze een goed (en milieubewust) alternatief voor een auto… zeker in steden. Hoewel hij nog steeds de nodige ruimte inneemt is het over het algemeen een stuk makkelijker om een parkeerplekje te vinden voor je bakfiets dan voor je auto.

Bekijk op bol.com


Elektrische Scooter

Elektrische scooter met uniek Harley model.

Ook de elektrische scooter zie je steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Niet verwonderlijk natuurlijk. Je hoeft niet meer naar het tankstation voor benzine maar plugt je scooter gewoon bij thuiskomst in het stopcontact. Goedkoper en milieubewuster.

Voor een elektrische scooter betaal je per 100 km rijden ongeveer € 0,50 aan stroomkosten tegenover € 7,00 aan brandstofkosten voor een gewone scooter. De aanschafkosten liggen ongeveer gelijk. Dit maakt de elektrische scooter een stuk voordeliger. Als je dus een beperkt budget hebt en je toch op een comfortabele manier wilt kunnen verplaatsen dan zou een elektrische scooter een goede keuze kunnen zijn.


Airwheel A3 Elektrische Scooter

Airwheel A3 elektrische scooter.

Nu we het toch over elektrische scooters hebben kunnen we dit ietwat vreemd ogende exemplaar van Airwheel niet achterwegen laten. Deze Airwheel A3 Elektrische Scooter combineert de wendbaarheid en compactheid van een Segway met het comfort van een elektrische scooter. Waar je op de Segway gedwongen bent om te blijven staan biedt de A3 een comfortabel zadel.

De scooter gebruikt dezelfde stabiliserende technologie als de Segway. Hoewel hij er dus een beetje gammel uitziet rijdt hij zeer stabiel. Met een top snelheid van 19 km per uur en een bereik van maar liefst 60-65 kilometer is de Airwheel A3 prima geschikt voor langere afstanden en toertochten.

Bekijk op bol.com


Rijdende Koffer

Airwheel SE3 rijdende koffer met verwijderbare powerbank.

Heb je er ook zo’n hekel aan om met je bagage te zeulen als je op reis bent? Met deze Airwheel SE3 rijdende koffer is dat voortaan verleden tijd. Deze elektrisch aangedreven koffer vervoert niet alleen je bagage maar ook jou zelf! Zo rijd je naar je plek van bestemming zonder dat je met die zware koffer loopt te sjouwen.

Met de ingebouwde bluetooth speaker kun je tijdens het rijden genieten van je favoriete muziek. Daarnaast beschikt deze rijdende koffer over een ingebouwde powerbank waarmee je je telefoon, tablet of laptop kunt opladen.

De Airwheel SE3 heeft een inhoud van bijna 30 liter. Genoeg opbergruimte voor een lang weekend weg of een zakenreis. Er is ook een kleinere versie verkrijgbaar die je zelfs als handbagage mee het vliegtuig in kunt nemen.

Bekijk op amazon.nl


Onderwater Duikscooter

Lichtgewicht onderwater duikscooter met twee propellers en houder voor action cam.

Tot nu toe hebben we het uitsluitend gehad over voertuigen om je over land te verplaatsen. Deze duikscooter geeft je nu ook de mogelijkheid om onder water de wereld te verkennen. Hij is uitgerust met een dubbele propeller en haalt onderwater snelheden tot 5,5 km per uur en een diepte tot 30 meter.

Zodat je jouw onderwater avontuur ook kunt vastleggen is de duikscooter voorzien van een standaard voor je waterdichte action cam. hij is ook verrassend compact én hij mag mee in het vliegtuig. De ideale gadget om mee te nemen tijdens je volgende duik- of snorkelvakantie dus.


Conclusie

Zoals je ziet is er al een brede keuze aan mogelijkheden om je elektrisch te verplaatsen, zonder dat je daarvoor een rijbewijs nodig hebt. Van hele normale oplossingen, zoals (bak)fietsen, tot knotsgekke apparaten… zoals de bovengenoemde eenwieler.

En met de hierboven genoemde voertuigen is de lijst nog lang niet compleet. We hebben het bijvoorbeeld nog niet eens gehad over de transformerende Uno Streetbike of het golfkarretje op zonne-energie. We staan er dan ook niet van te kijken als we de komende jaren nog een hoop anderen elektrische voertuigen zien opduiken. De creativiteit van de mens kent immers geen grenzen.

We moeten er als disclaimer wel even bij vermelden dat sommige van de hierboven genoemde voertuigen, zoals de elektrische step, nog niet officieel op de openbare weg mogen tenzij ze expliciet door de RDW goedgekeurd zijn. Het is dus wel zaak om daar rekening mee te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =