Leer Circuitrijden

Dagje leren circuitrijden op een circuit naar keuze.

Geïnspireerd door Max Verstappen en wil je zelf jouw coureurskunsten eens op een echt circuit beproeven? Dan is deze bijzondere race-belevenis voor jou! Onder het toeziend oog van een ervaren race instructeur leer de je kneepjes van het vak. Daarna kruip je zelf achter het stuur om de kick van het circuit racen te ervaren.

Hoe ziet het dagje circuitrijden eruit?

Je begint de dag in groepsverband met een uitleg van de theorie van het racen en de baanreglementen. Vervolgens stap je bij een van de ervaren instructeurs in de auto om 2 rondes mee te rijden op het circuit. Zo zie je in praktijk wat je tijdens de theorie hebt geleerd en leer je de mogelijkheden van de auto kennen. Je leert de fijne kunstjes van het racen, zoals hoe je zo laat mogelijk remt en zo vroeg mogelijk gas geeft. Daarnaast leer je de belangrijke aandachtspunten met betrekking tot het circuit en leer je waar je rekening mee moet houden bij verschillende weersomstandigheden.

Zelf rijden!

Na de theorie en de instructierondes ben je klaar om zelf achter het stuur te kruipen. Je sluit deze spectaculaire belevenis af met drie rondjes zelfstandig circuitrijden. De instructeur blijft natuurlijk naast je zitten en blijft je van instructies en handige tips voorzien zodat jij op een veilige manier het maximale uit de auto haalt.

Je kunt bij dit dagje ciruitrijden zelf kiezen uit een van de volgende circuits: Assen, Zandvoort of Zolder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − vier =