Je Huis Beveiligen? De Beste Hulpmiddelen Voor Een Veilige Woning

Huis beveiligen tips

Je huis is een plek waar je je veilig wilt voelen. Ook als je weg bent moet je erop kunnen vertrouwen dat je spullen veilig zijn. Hoe heftig en aangrijpend een inbraak is kun je pas beseffen als je er een meemaakt. Maar natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen.

Je huis beveiligen kan op allerlei manieren. Extra sloten, camerabewaking, alarmsystemen… of een hond. Allemaal kunnen ze helpen om het inbrekers moeilijker te maken of zelfs af te schrikken en een inbraak te voorkomen.

Hulpmiddlen voor huisbeveiliging

Er is tegenwoordig geen gebrek aan hulpmiddelen en gadgets die kunnen helpen om je huis veiliger te maken. Deze kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de veiligheid in en om je woning. Zo kunnen ze:

 • Inbrekers afschrikken voordat ze bij je voordeur komen. Denk bijvoorbeeld aan een lamp of sirene met bewegingssensor.
 • Het inbrekers bemoeilijke om binnen te komen (sloten, tralies etc).
 • Jou en/of de meldkamer een melding geven als er wordt ingebroken (draadloos alarmsysteem).
 • De inbreker op beeld vastleggen zodat deze makkelijker gepakt kan worden (camerabewaking).
 • Het moeilijker maken voor inbrekers om bij je waardevolle spullen zoals sierraden te komen (kluis).

Natuurlijk is inbraak niet het enige gevaar dat op de loer ligt als het gaat om veilig wonen. Brand, Koolmonoxide vergiftiging, gaslekken en waterschade kunnen je dag ook behoorlijk verpesten. Er is dan ook diverse handige gadgets die je hiertegen helpen bescheremen.

Je huis beveiligen door inbrekers af te schrikken

Het mooiste is natuurlijk als een potentiële inbreker al wordt afgeschrokken voordat hij je woning überhaupt bereikt. Als je geen waakhond op je erf hebt rondlopen (en niet iedereen wil dat natuurlijk) dan zijn er toch een aantal hulpmiddelen om inbrekers af te schrikken.

Onze favoriet:

Smartwares Guardian CIP-39901 Buitenlamp met camera

Smartwares Guardian CIP-39901 Buitenlamp met camera / Beveiligingscamera met lamp / Outdoor Buitenlamp / Wifi

Deze superhandige beveilingsgadget is een lamp met bewegingssensor, een camera en een alarm in één. De Guardian brengt je direct op de hoogte als er iets bij je woning gebeurt.

De lamp gaat branden zodra er iemand in de buurt komt en de camera neemt dit meteen op in 1080p full HD. Via de bijbehorende app krijg je direct een melding. Als de lamp van 900 lumen nog niet genoeg was om de inbreker dan kun je het alarm activeren. Bekijk op bol.com…


Lamp of alarm met bewegingsdetectie

Een buitensalarm met bewegingsdetectie kun je zien als een soort digitale waakhond. Hij vervult twee taken:

 • Hij schrikt ongewenste bezoekers af voordat ze kunnen inbreken, hetzij door een hoop lawaai te maken of door de inbreker in een fel licht te zetten.
 • Hij laat jou (en eventueel je buren) weten dat iemand zich onguitgenodigd op je erf of in je tuin bevindt.

Een buitenlamp of alarm met bewegingssensor hoeft helemaal niet duur te zijn (veel kun je er al voor onder €20,- op de kop tikken) en biedt een prima eerste lijn van verdediging tegen ongewenste indringers.

ELRO ES33 Draadloos alarm met bewegingsmelder

ELRO ES33 Alarm Bewegingsmelder

Dit draadloze alarm met bewegingssensor werkt op één 9 volt batterij en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het heeft een bereik van 10 meter en een detectiehoek van 100 °. Met magnetische contactdetectors kun je het eenvoudig op je raam of deurkozijn bevestigen. Bekijk op bol.com…

Draadloos alarm met bewegingssensor GreenBlue

Alarm met bewegingsmelder Sensor motion SET GB3400 GreenBlue

Dit buitenalarm heeft bewegingsdetectie met een bereik van 8 meter. Je kunt kiezen uit 5 verschillende alarm tonen die, in het open veld, een bereik hebben van wel 120 meter. Genoeg om een inbreker de stuipen op het lijf te jagen dus.

Het alarm werkt op 3 AAA-batterijen maar je kunt er ook een 5V DC voeding op aansluiten. Bekijk op bol.com…

Chuango – SPS-260 Draadloze Solar Buitensirene met Stroboscoop

Chuango - SPS-260 Draadloze Solar-Powered Outdoor Sirene met Stroboscoop

Deze draadloze buitensirene, die werkt op zonne-energie, is speciaal ontworpen om je oprit, tuin of andere buitenlocaties te beschermen. Dit doet hij met een sirene van maar liefst 110dB en een felle stroboscoop.

Dit alarm is ontworpen om samen te werken met smanos bedieningssytemen en beweginsmelders als onderdeel van een smart home domotica systeem. Dit maakt het een stuk duurder (maar wel een stuk veelzijdiger) dan de twee hierbovengenoemde alarmen. Bekijk op bol.com…

Beveiligingslamp met bewegingssensor

Smartwares FSL-80115 Beveiligingslamp – 5 W LED – Bewegingssensor – Draadloos – Werkt op batterijen

Deze draadloze beveiligingslamp werkt op 3x AA batterijen en springt automatisch aan als de bewegingssensor beweging detecteert. De geïntegreerde 5 Watt LED lamp produceert 170 lumen aan koud wit licht van 6500 K.

De lamp gaat dankzij de ingebouwde bewegingssensor alleen aan wanneer dat nodig is. Je kunt zelf instellen hoe snel hij aanspringt door het bereik aan te passen (tot 12 m) en hoe lang hij schijnt (3 seconden tot 7 minuten). Laat hem langer schijnen om inbrekers te verjagen of wat korter zodat je ’s nachts het sleutelgat van je voordeur kunt vinden. Bekijk op bol.com…

Solar LED beveiligingslamp met bewegingsmelder

Solar beveiligingslamp James II met bewegingsmelder en los paneel

Deze solar beveiligingslamp heeft 2 verstelbare LED spots en heeft een lichtopbrengst van maar liefst 700 lumen. Het solarpaneel is los en kan met een 3 meter lange kabel aan de lamp worden bevesigd. Zo kun je het panneel makkelijker op een zonnig plekje plaatsen.

Je kunt zowel het bereik/zone van de beweginsmelder en de brandtijd van de lampen (8 seconden tot 2 minuten) instellen. Bekijk op bol.com…

Camera beveiliging thuis

Camera beveiliging kan preventief werken. Het zien van een bewakingscamera kan immers al genoeg zijn om een inbreker af te schrikken.

Mocht er onverhoopt toch ingebroken worden dan kan een camera een onmisbaar hulpmiddel zijn bij het achterhalen van de dader. Kortom, als je je huis wilt beveiligen dan is een bewakingscamera zeker het overwegen waard.

SecuFirst CAM114 IP camera – binnen – Pan/Tilt – 10M nachtzicht – FHD 1080P

SecuFirst CAM114 IP camera - binnen - Pan/Tilt - 10M nachtzicht - FHD 1080P

Met deze SecuFirst indoor Pan/Tilt IP-camera CAM114, ben je voortaan altijd op de hoogte wat er in je huis gebeurt. Je kunt niet alleen altijd direct live meekijken en luisteren, maar je ontvant desgewenst ook een bericht als er beweging wordt waargenomen.

Je kunt de beelden opnemen op een micro SD kaart en ze zijn heel simpel terug te kijken via de SecuFirst app. Met behulp van de Pan/Tilt functie kun je de camera op afstand besturen. Vijf infrarood LED’s zorgen ervoor dat je ook in het donker altijd duidelijke beelden hebt. Bekijk op bol.com…

Lamp met verborgen camera

Lamp met verborgen HD camera, night-vision en 2-weg geluid.

Wil je de boel onopgemerkt in de gaten kunnen houden én op de hoogte worden gebracht als er beweging is in huis? Dan kan een lamp met verborgen camera een goede keuze zijn. Deze kun je gewoon in een E27 fitting draaien. Via WiFi en de bijbehorende app kun je vervolgens altijd en overal je woning in de gaten houden.

Via de ingebouwde bewegingssensor laat de lamp je via de app weten als er beweging wordt gedetecteerd. Daarnaast heeft hij een ingebouwde speaker/microfoon die 2-way communicatie mogelijk maakt.

Somfy One+ – All-In-One alarmsysteem met HD-camera en sirene

Somfy Protect - Somfy One+ - All-In-One alarmsysteem met HD-camera en sirene

Somfy One+ gaat verder dan een simpele beveiliginscamera. Het is een compleet alarmsysteem. Dit handige alarmsysteem bevat alles wat je nodig hebt om je huis te beveiligen, met Full HD camera, sirene, bewegingsmelder én privacybescherming.

Met Somfy One+ werkt helemaal stand alone en is dus niet afhankelijk van een domotica systeem. Je bent hiermee in één keer klaar als het om jouw beveiliging gaat. En dat is wel zo makkelijk.

Het systeem is compleet plug-and-play. Je zet ‘m gewoon op een strategisch slimme plek, activeert hem met de bijbehorende Somfy Protect app en je bent klaar om te gaan! Zodra de camera een beweging signaleert, gaat het alarm af om de indringer weg te jagen. Je krijgt ook direct een push-bericht op je smartphone. Je kunt via de app live meekijken en 10 seconden terugkijken.

Via de ingebouwde microfoon kun je ook luisteren naar en communiceren met je huisgenoten. De Somfy One+ herkent zelfs het geluid van je rookmelder en waarschuwt je direct via een push bericht als deze afgaat. Bekijk op bol.com…

Draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem is waarschijnlijk momenteel de meest populaire methode om je woning te beveiligen. Zo’n systeem bestaat over het algemeen uit een hoofpaneel dat wordt aangesloten op netstroom en diverse sensoren/alarmen die draadloos met dit paneel in verbinding staan.

Draadloze alarmsystemen zijn verkrijgbaar als stand-alone oplossing, zoals bijvoorbeeld eTIGER, ELRO of Somfy… of als onderdeel/uitbreiding van een domotica/smart home systeem zoals bijvoorbeeld KlikAanKlikUit en Honeywell.

De grootste voordelen van dit soort alarmsystemen zijn:

 • Ze zijn heel makkelijk te plaatsen en installeren. Alleen het hoofdpanneel werkt op netstroom, verder heb je geen gedoe met bedrading.
 • De meesten zijn heel eenvoudig uit te breiden met verschillende camera’s, sensoren, alarmen etc.

Blaupunkt SA2900-R Smart GSM Draadloos Alarm Systeem – Eenvoudig te installeren – Best Geteste serie

Blaupunkt SA2900-R Smart GSM Draadloos Alarm Systeem - Eenvoudig te installeren - Best Geteste serie

Dit SA2900-R Smart GSM Draadloos Alarm Systeem van Blaupunkt is de opvolger van het alom geprezen SA2700 GSM Alarm Systeem. Een aantal upgrades zorgen ervoor dat de SA2900-R nog veiliger is en meer mogelijkheden biedt dan zijn voorganger.

Zo biedt het systeem professionele encryptie waardoor de communicatie tussen de accessoires beveiligd. Hierdoor kunnen indringers het signaal naar het alarmpaneel niet kopieren en gebruiken om het systeem zelf uit te schakelen.

De SA29000-R Maakt gebruik van de 868 MHz radiofrequentie (de gereserveerde bandbreedte voor beveiligingsproducten!). Dit maakt het een stuk betrouwbaarder dan bijvoorbeeld algemene domotica systemen. Bekijk op bol.com…

Deurbeveiliging

Deuren zijn een belangrijke verdedingslinie tegen inbrekers. Een stevige deur en goed hang en sluitwerk zijn dan ook onmisbaar voor een veilige woning.

Toch blijkt vaak dat een ervaren inbreker maar een paar seconden tot een halve minuut nodig heeft om binnen te komen.

Soms kan dit al met behulp van een pasje door middel van de zogenaamde ‘flipper’ inbraakmethode.

Om dit te voorkomen kun je een ‘anti flipper’ beveiliging gebruiken. Deze kost nog twee tientjes en kan je een hoop ellende besparen…

KMH voordeurbeveiliger (anti flipper tool)

KMH voordeurbeveiliger (anti flipper tool)

KMH voordeurbeveiliger (anti deur flipper tool) deze beschermd je tegen inbrekers die je huis proberen binnen te dringen door middel van de flipper inbraakmethode. De strip zorgt ervoor daj voordeur niet meer open geflippert kan worden als hij niet op het nachtslot zit. Meer info…


Een goedkope manier om een alarm op je deur te zetten (kost nog geen tientje) is door gebruik te maken van een deurwig met alarm. Deze schuif je ’s nachts als je gaat slapen eenvoudig onder de deur.

Als de deur opengaat dan wordt de wig ingedrukt en gaat het alarm af. Dit kan een inbreker afschrikken of in ieder geval jou alarmeren dat er iets loos is.

Anti inbraak deurstopper / deurwig met alarm - 100 dB - deurwiggen

Anti inbraak deurstopper / deurwig met alarm – 100 dB – deurwiggen

Anti inbraak deurstopper / deurwig met alarm. Klem deze deurstopper / deurwig onder de deur zodat wanneer de deur geopend wordt er een hard alarm afgaat (100db). Helpt inbrekers buiten de deur te houden. Materiaal: RVS/kunststof. Exclusief 3x AAA batterijen. Formaat: 6 x 4 x 4 cm. Meer info…


Raambeveiliging

Het beveiligen van ramen kan vrij eenvoudig met behulp van een magnetische sensor. Deze detecteert wanneer het raam opengaat en laat dan een alarm afgaan.

Een simpele variant kost slechts een paar euro:

Alarmsysteem deur/raam - draadloos - wit - uitbreidingen

Alarmsysteem deur/raam – draadloos – wit – uitbreidingen

Dit alarm deur / raam is een eenvoudig alarm wat je in huis moet hebben. Het alarm bevestig je gemakkelijk bij een deur of een raam. Zodra het raam of de deur open gaat, gaat er een alarm af. Het is een alarm van 90 decibel en dus goed te horen. Je monteert Meer info…


Brandbeveiliging

Inbraak is natuurlijk niet het enige gevaar dat op de loer ligt. Brand is ook een reëel risico dat je niet over het hoofd mag zien als het om het beveiligen van je woning gaat.

De meest effectieve manier om je te laten waarschuwen bij brand is een rookmelder.

Naast brand/rook is ook koolmonoxide een reëel gevaar. Je ziet het niet en je ruikt het niet. Jaarlijks komen er dan ook mensen om het leven door koolmonoxide vergiftiging.

Een goede oplossing is een brandpreventieset die naast rookmelders ook een koolmonoxide melder bevat:

Alecto Brandpreventieset BASIC | Snelle waarschuwing bij rook, brand en koolmonoxide | Wit

Alecto Brandpreventieset BASIC | Snelle waarschuwing bij rook, brand en koolmonoxide | Wit

Deze basic brandpreventieset bevat alles wat je nodig hebt om je huis, appartement of andere ruimte te beveiligen tegen brand en koolmonoxide. Zo is tegen minimale kosten leefomgeving veilig! Deze set bevat één Alecto COA-26 koolmonoxidemelder (CO-melder) en 2x Alecto SA-18 rookmelders Meer info…


Mocht er onverhoopt brand uitbreken dan wil je natuurlijk ook zo snel mogelijk weg. Als je op de begane grond bent dan kun je hiervoor een deur of raam gebruiken.

Maar wat als je op de tweede of derde verdieping zit en de brand is beneden? In dat geval kun je natuurlijk springen en hopen dat het goed komt. Of je kunt gebruik maken van een zogenaamde vluchtladder. Deze haak je eenvoudig aan de vensterbank of raamkozijn zodat je veilig naar beneden kunt klimmen.

Smartwares Vluchtladder BBVL - 4,5 m - Sterk - Lichtgewicht - 2 verdiepingen

Smartwares Vluchtladder BBVL – 4,5 m – Sterk – Lichtgewicht – 2 verdiepingen

Met deze vluchtladder kun je uit je huis ontsnappen wanneer er brand uitbreekt. De ladder heeft een lengte van 4,5 en kan 450 kg dragen zodat je met meerdere personen tegelijk kunt afdalen. Meer info…


Waterlekkage en vorstdetectie

Ook lekkage is een fenomeen dat voor een hoop ellende kan zorgen. Om je te waarschuwen bij een lekkage en zo waterschade te voorkomen kun je gebruik maken van een watermelder.

GROHE Sense Smart Watersensor - Draadloze watermelder

GROHE Sense Smart Watersensor – Draadloze watermelder

De GROHE Sense is een innovatieve watersensor die ontworpen is om jouw huis te beschermen tegen waterschade. hij is ideaal voor veelgebruikte ruimtes zoals badkamers en keukens. De sensor detecteert direct het eerste teken van overstroming en kan zelfs temperatuur en vochtigheid meten. Zodra hij ongewenst water detecteert, gaat er een rood lampje op het gladde acrylbehuizing knipperen en zoemt de sensor, zodat je meteen kunt reageren. Hij stuurt ook gelijk een push notificatie via de bijbehorende app naar je smartphone. Zo ben je ook als je niet thuis bent gelijk op de hoogte en kun je snel actie ondernemen. Meer info…


Huis beveiligen tegen gaslekken

Hoewel er, in verband met de klimaatdoelstellingen, druk gewerkt wordt aan de overgang naar duurzamere energie gebruiken de meeste huishoudens nog gas om te koken en te verwarmen.

Een gaslek kan levensgevaarlijk zijn en leiden tot enorme explosies die je hele huis (en dat van je buren) in één klap van de kaart kunnen vegen.

Nu kun je in de meeste gevallen ruiken als er gas in de lucht hangt. Maar wat als je bijvoorbeeld ligt te slapen?

Gasmeter

Een gasmeter vergroot de veiligheid in huis door je te laten weten (vaak doormiddel van een alarm) als er te veel gas in de lucht zit.

Gasmelder

Gasmelder

Deze plug-in gasmelder verhoogt uw veiligheid in huis. Hij detecteert concentraties van LPG, aardgas of steenkoolgas. Als de gasniveaus te hoog worden, gaat er onmiddellijk een zichtbaar en hoorbaar alarm af. Meer info…


Huis beveiligen conclusie

Zoals je ziet is het beveiligen van je huis meer dan het plaatsen van een alarmsysteem en is inbraak zeker niet het enige gevaar dat op de loer ligt.

Gelukkig zijn er allerlei handige hulpmiddelen die kunnen helpen om je huis een veiligere plek te maken voor jou en je gezin. Ze helpen je om altijd en overal op de hoogte te zijn van wat er in je woning gebeurt zodat je meteen kunt ingrijpen als dat nodig mocht zijn.

Je Huis Beveiligen? De Beste Hulpmiddelen Voor Een Veilige Woning

2 antwoorden op “Je Huis Beveiligen? De Beste Hulpmiddelen Voor Een Veilige Woning”

 1. In Duitsland is een rookmelder verplicht. Ik mag hopen dat dit hier ook verplicht wordt. De woningbouwvereniging heeft rookmelders laten installeren, zowel in de hal van de flats als in de hal van het gebouw op elke verdieping. Ze worden ook nog eens jaarlijks gecontroleerd. Dat geeft pas echt een veilig gevoel.

 2. Bedankt voor deze nuttige beveiligingstips. De meeste oplossingen voor beveiliging zijn nogal duur. De deurwig kende ik nog niet. Ook ben ik blij met de tip voor de detector voor koolmonoxide. Nu laat ik bij wijze van beveiliging altijd een raam open staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 2 =