Even Lekker Ontspannen en Ontstressen? Deze Gadgets Helpen Je

Vrouw die mediteert aan het water bij zonsondergang

Kamp jij ook met het probleem dat je door jouw hectische leven en vele verplichtingen onvoldoende tot rust kunt komen? Ontspannen en ontstressen is essentieel voor zowel je lichaam als geest. Helaas hebben we het met zijn allen vaak veel te druk om er genoeg de tijd voor te nemen. Het is dan ook geen wonder dat overspanning en burnout een steeds groter probleem vormen in onze maatschappij.

Stress en spanningen uiten zich op allerlei manieren. Zowel lichamelijk, in de vorm ban bijvoorbeeld verkrampte nek en schouders, droge ogen en hoofdpijn… als geestelijk zoals paniekaanvallen, futloosheid, depressie en slapeloze nachten.

Kortom, stress kan een behoorlijke impact hebben op je leven. Reden genoeg om regelmatig even een momentje voor jezelf in te lassen.

Hier kan moderne techniek bij te hulp schieten. Er zijn tegenwoordig diverse hulpmiddelen die je kunnen helpen om de spanningen en stress die veroorzaakt worden door jouw hectische leven van je af te zetten.

Sommigen maken gebruik van de nieuwste ontdekkingen en anderen combineren oude onstpanningsmethodes zoals acupressuur, reiki of rustgevende aroma’s met moderne technologie.

Hulpmiddelen om te ontspannen en ontstressen

Hier zijn wat handige hulpmiddelen die je kunnen helpen om na een drukke dag alle opgebouwde spanningen van je af te gooien en even lekker tot rust te komen. Zo kun je weer lekker in je vel zitten en heb je de energie om er weer tegenaan te kunnen.

Lichamelijk Ontspannen en ontstressen

Heb je last van gespannen of verkrampte spieren? Dan zullen deze hulpmiddelen je helpen om die spanning los te laten. Natuurlijk zijn lichaam en geest met elkaar verbonden. Naast lichamelijke ontspanning zullen deze hulpmiddelen je dus ook mentaal helpen ontstressen.

Spijkermat – Acupressuur Mat met Spijkerkussen

Spijkermat en spijkerkussen die met behulp van acupressuur helpen bij het oplossen van spanning en het verminderen van allerlei kachten.

Een spijkermat helpt je spieren met behulp van honderden acupressuur drukpunten helemaal tot rust te brengen. Hij verbeterd je doorbloeding en stimuleert je lichaam daarnaast tot de aanmaak van de ‘feel-good’ hormonen Endorfine en Oxytocine. Naast een ontspannen lichaam en een diepere nachtrust zorgt de spijkermat er dus voor dat je beter in je vel zit.

Hoewel het liggen op een spijkermat in het begin wat onwennig en misschien zelfs oncomfortabel kan zijn zul je als snel de spanning letterlijk uit je spieren voelen wegsmelten. Veel mensen gebruiken hem voor het slapengaan maar je kunt een spijkermat ook gebruiken tijden yoga ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Oogmassage Apparaat

Oogmassage bril

We besteden tegenwoordig veel tijd aan het staren naar het scherm van onze telefoon, pc, tablet en tv. Het is dan ook geen wonder dat droge en gespannen ogen een steeds groter probleem worden. Zit jij ook een groot deel van je dag naar een scherm te turen? Dan kan dit oogmassage apparaat helpen om de spanning rondom je ogen te verminderen.

Met behulp van een speciale Neodymium magneet massage helpt het apparaat om oogvermoeidheid te verlichten, bijziendheid als gevolg van chronisch gespannen oogspieren te voorkomen en zelfs rimpels rondom je ogen te verminderen.

Een lekker warm bad

Een heet bad nemen is een goede manier om de spanning uit je spieren los te weken. Daarnaast is het een rustmomentje voor jezelf waarbij je, hopelijk, alle dagelijkse zorgen en beslommeringen even van je af kunt zetten.

Zou je wel graag in bad willen maar heb je alleen een douche in je badkamer? Geen probleem! Hier zijn wat manieren waarop je toch lekker in bad kunt… zonder dat je jouw badkamer hoeft te verbouwen.

Onstpannen in een opblaasbaar ligbad

Opblaasbaar ligbad

Als je badkamer geen vast bad heeft dan kan een opblaasbaar ligbad een uitkomst zijn. Als je even lekker in bad wilt ontspannen dan blaas je het op en plaatst het in je badkamer. Opblaasbare ligbaden zijn gemaakt van hittebestendig pvc en kan dus met heet water gebruikt worden. Daarnaast zijn ze bestand tegen zeep en shampoo.

Ook niet onbelangrijk… ze liggen ook nog eens erg lekker. Uitgebadderd? Laat het bad eenvoudig leeglopen in de douche met behulp van de aftapslang aan de onderkant. Het bad is vervolgens in een handomdraai weer opgeborgen. Opblaasbare ligbaden zijn er in allerlei soorten en maten. Of je dus in je uppie of liever samen met je partner in bad wilt, er is altijd wel een geschikt model te vinden.

Lekker weken in een opvouwbaar ligbad

Vrouw in een opvouwbaar bad

Heeft jouw badkamer geen ligbad en heb je geen zin om iedere keer een bad op te pompen en na gebruik weer leeg te laten lopen? Dan is er ook een handig opvouwbaar ligbad voor volwassenen. Dit vouw je eenvoudig uit, laat het vollopen en je bent klaar om lekker in bad te gaan. Na gebruik laat je het leeglopen (het water wordt afgevoerd via je douchebak), klapt het weer op en zet het eenvoudig ergens neer waar het niet in de weg staat.

Tot rust komen in een zitbad

Zitbad voor volwassenen - Bath Bucket

Is je badkamer te klein voor een ligbad? Dan kun je ook nog kiezen voor een zitbad. Dit plaats je eenvoudig in je douchecabine. Het is een stuk hoger dan een ligbad zodat toch je hele lichaam lekker kan weken in het warme water.

Een ander voordeel van een zitbad is dat je het niet hoeft op te blazen. Je zet het neer, laat het via je douche vol warm water lopen en je bent klaar om te genieten. Als je klaar bent laat je het bad via de afvoer in je douche leeglopen en bergt het weer op.

Onstressen in een opblaasbare jacuzzi

Opblaasbare jacuzzi voor 2-4 personen.

Met het hele gezin of met vrienden een avondje lekker ontspannen? Dan kan dat ook in een opblaasbare jacuzzi. De airjets en het bubbelende water zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt.

Verder zijn de meeste opblaasbare jacuzzi’s voorzien van een regelbaar warmtesysteem en een geïntegreerd waterfiltersysteem. Er zijn zelfs opblaasbare jacuzzi’s waar je met zes personen comfortabel in kunt. Perfect voor een gezellig avondje ‘unwinden’ dus.

Bubbelbad Mat met Aroma Dispenser

bubbelbad-mat-met-aromadispenser

Een bubbelbad is een uitstekende manier om even lekker tot rust te komen. Niet iedereen heeft hier echter de ruimte of het budget voor. Gelukkig is er ook deze bubbelbad mat. Hiermee verander je jouw (opblaasbare) ligbad in een heerlijke bubbelbad.

De mat is ook nog eens voorzien van een aroma dispenser. Zo kun je tijdens het badderen ook genieten van de heilzame werking van etherische oliën.

Voetmassage Apparaat

Voetmassage apparaat

Als je de hele dag op de been bent dan kunnen je voeten ’s avonds waarschijnlijk wel wat extra liefde en aandacht gebruiken. Dit voetmassage apparaat verbetert met behulp van verschillende massage programma’s de bloedsomloop en helpt je voeten helemaal tot rust te komen.

Met behulp van luchtdruk voert het apparaat een combinatie van drukmassage (compressiemassage) en voetreflexmassage uit voor optimale resultaten. Heerlijk, na een hectische dag.

Reflexologie Voetmassage Mat

Voetmassage mat met voetreflexologie drukpunten.

Een andere vorm van voetmassage is met behulp van voetreflexologie. Dit gaat ervan uit dat bepaalde punten op je voeten verbonden zijn met en invloed hebben op verschillende delen van je lichaam.

Deze reflexologie voetmassage mat stimuleert die drukpunten om zo niet alleen de pijntjes en spanningen in je voeten op te lossen, maar ook je algehele gezondheid zoals je doorbloeding, ademhaling, spijsvertering en zelfs je houding te verbeteren.

Elektrische Massagestoel

Elektrische massagestoel met verstelbare rugleuning en voetensteun en ingebouwde verwarming.

Een massage is de perfecte manier om gespannen spieren weer los te maken. Als je een druk leven hebt is het echter niet te doen om iedere dag naar de massagesalon te gaan. Met een elektrische massagestoel geniet je voortaan ook thuis tijdens het tv kijken van een heerlijke massage die je helemaal helpt ontspannen.

Met behulp van verschillende massagepunten en de verwarmingsfunctie helpt de stoel om alle spanning te laten wegsmelten uit je rug, schouders, nek, billen en benen.

Shiatsu-Acupressuur Massagekussen

Shiatsu-Acupressuur Massagekussen. Heerlijk ontspannen na een drukke dag.

Geen ruimte voor zo’n grote massagestoel? Geen probleem! Dit shiatsu massagekussen leg je gewoon op je stoel of bank. De roterende ongelijke massagekoppen bootsen vingertoppen na en zorgen voor een ritmische massage langs je nek en ruggengraat die je spanning helpt op te lossen en je energiestroom weer op gang brengt.

Naast zijn ontspannende werking helpt het kussen om je doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen sneller uit af te voeren.

Geestelijk Ontspannen en ontstressen

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als dat een ontspannen geest haast onmogelijk is in een verkrampt lichaam is het omgekeerde ook waar. Het zal niet meevallen om lichamelijk te ontspannen als je mentaal in de stress zit. Daarom zijn hier wat hulpmiddelen die zullen helpen om mentaal te ontspannen en ontstressen.

30 Day Challenge Relaxt Leven

30 Day Challenge Relaxt Leven

Mag jouw leven wel wat minder stressvol? Met deze 30 Dagen Challenge ‘Relaxt Leven’ leer je hoe jij, binnen een maand, meer rust en ontspanning in je leven kunt brengen.

Met deze challenge ga je, met behulp van dagelijkse taken en opdrachten, stap-voor-stap positieve veranderingen aanbrengen zodat je weer lekker in je vel gaat zitten en iedere dag vol energie je bed uitkomt… uitkijkend naar de nieuwe dag.

Slaaprobot

somnox-slaaprobot-slaaphulp

Spanning en stress leiden vaak tot slapeloze nachten… wat weer leidt tot meer spanning en stress. Je komt in een neerwaartse spiraal terecht. Deze slaaprobot helpt om ’s nachts je lichaam en geest te kalmeren zodat je makkelijker in slaap kunt komen, dieper zult slapen en uitgeruster wakker zult worden.

De slaaprobot heeft de vorm van een heerlijk kussen. Je houdt hem tegen je aan terwijl je gaat slapen en hij helpt je met behulp van intelligente technologie je ademhaling te reguleren, ontspannen en alle beslommeringen van de dag van je af te gooien.

Aroma Diffuser

aroma-diffuser-cool-mist

Wist je dat geur een grote impact kan hebben op je gemoedstoestand? Er zijn geuren die je kunnen helpen ontspannen (zoals kamille en lavendel) en er zijn geuren die je juist energie kunnen geven (zoals pepermunt) Met een aroma diffuser vul je de ruimte met heerlijke geuren die precies de eigenschappen hebben die jij op dat moment nodig hebt.

Kom je thuis na een hectische of stressvolle dag? Vul dan de aroma diffuser met wat druppeltjes lavendel en plof dan met een kopje kamille thee op de bank. De heerlijke lavendel geur zal je helpen om de spanning van je af te gooien en de stress van de dag achter je te laten.

Kun je juist wel wat extra energie gebruiken? Kies dan voor wat druppels pepermuntolie of eucalyptusolie. Dit essentiële oliën pakket bevat voor iedere gelegenheid de juiste aroma.

Tranquility Pod

tranqility-pod

Wil je je even helemaal terugtrekken in een coconnetje? Dan is er deze ‘Tranquility Pod’. Hij blokkeert 90% van alle geluiden van buitenaf en helpt met behulp van rustgevende trillingen en aangename geluiden alle spanning en stress als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

De binnenkant van de pod is voorzien van aangename verlichting en bekleed met zachte gel-coating die zich naar je lichaam vormt en je omgeeft met een heerlijk knusse geborgenheid.

Ontspannen en ontstressen door te sporten

Sporten en andere vormen van intensieve beweging zijn ook een uitstekende manier om stress, spanning en zorgen even van je af te gooien. Daarnaast voel je je er fitter door en ga je er letterlijk beter van in je vel zitten. Daarnaast maak je tijdens het sporten feel-good hormonen aan die ervoor zorgen dat je ook mentaal een oppepper krijgt.

Je hoeft ook niet iedere week tijd vrij te maken om naar de sportschool te gaan. Hier zijn wat fitness-hulpmiddelen waarmee je lekker vanuit huis, wanneer jouw dat uitkomt, kunt werken aan een strakker lichaam, betere conditie… terwijl je geniet van alle stress-verminderende voordelen van sporten:

Deur-Gym – Weerstandsbanden

Deur Gym weerstandsbanden met halterstang en handgrepen.

Geen tijd voor de sportschool? Met deze Deur-Gym – Weerstandsbanden verander je iedere deur eenvoudig in een full-body fitnessapparaat. Je kunt er diverse oefeningen mee doen waarbij je benen, armen, borst, rug en billen goed aan het werk worden gezet.

Je kunt makkelijk de weerstand instellen en deze opbouwen tot maar liefst 80 kg. Na je workout heb je de Deur Gym in een handomdraai weer opgeruimd. Omdat hij zo compact is en slechts 4 kg weegt kun je hem ook makkelijk meenemen zodat je voortaan overal kunt trainen.

Aerial Yoga Trapeze

Aerial yoga trapeze hangmat voor thuis training.

Yoga is natuurlijk op zich al ontspannend en ontstressend. Met deze Aerial Yoga Trapeze doe je er echter nog een schepje bovenop door de zwaartekracht te laten meewerken aan het strekken en ontspannen van je spieren.

Aerial yoga is ook een uitstekende manier om kracht en conditie te ontwikkelen. En dat op een manier die aanvoelt als spelen.

Boks Reflexbal

Deze boks reflexbal is een leuke manier om je reflexen, motoriek en conditie te verbeteren.

Even lekker alle stress van je af meppen? Dan is deze Boks Reflexbal de gadget voor jou! Hij helpt je niet alleen om alle overtollige energie en stress uit je lichaam te krijgen én je conditie te verbeteren… maar is ook een ontzettend goede manier om je timing en coördinatie te verbeteren.

Doordat je tijdens het trainen met deze boks reflexbal ook je volledige aandacht en focus moet hebben op het raken van de bal is deze gadget ook een prachtig hulpmiddel om even helemaal in het moment te zijn en alle zorgen van je af te zetten.

Stoel Fitness Apparaat

Stoel fitness apparaat met weerstandsbanden voor thuis of op kantoor.

Langdurig zitten kan ook leiden tot allerlei spanningen, bijvoorbeeld in je schouders en nek. Daarnaast kan de vaak slechte houding die we aannemen tijdens het zitten op de lange termijn leiden tot allerlei andere gezondheidsklachten. Niet voor niets wordt zitten het nieuwe roken genoemd!

Dit Stoel Fitness Apparaat stelt je in staat om zelfs tijdens het zitten toch in beweging te blijven. Zo verbeter je de doorbloeding en voorkom je de spanning die kan ontstaan als gevolg van het langdurig in één houding zitten.

Zoals je ziet zijn er zeer veel verschillende hulpmiddelen en gadgets die je kunnen helpen om de dagelijkse stress even van je af te zetten, beter in je vel te zitten en weer ontspannen door het leven te gaan. Natuurlijk zijn ze geen vervanging voor professionele hulp, zeker als als je overspannen bent of tegen een burnout aan zit. Ze kunnen echter wel helpen om dagelijkse stress te verlichten, meer tot rust te komen en hopelijk zelfs voorkomen dat het ooit zover komt dat je professionele hulp nodig hebt om met je spanning en stress om te kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 6 =