Een Bad Plaatsen in een Kleine Badkamer – Budgetvriendelijke Mogelijkheden

Een bad in een kleine badkamer? Bekijk deze budgetvriendelijke oplossingen.

Heb je een kleine badkamer zonder bad maar wil je toch af en toe lekker in bad kunnen gaan? In dit artikel ontdek je een aantal budgetvriendelijk mogelijkheden om een bad te plaatsen in een kleine badkamer.

In bad gaan is genieten. Het helpt je zowel mentaal als fysiek tot rust te komen. Helaas worden kleine badkamers vaak niet standaard uitgerust met een bad, als daar überhaupt al ruimte voor is.

Zelf een vast bad aanbrengen in een kleine badkamer is niet alleen prijzig maar brengt ook een flinke verbouwing met zich mee. Daarnaast heb je dan nog minder ruimte. Een vast bad is dan ook voor veel mensen misschien niet de beste oplossing. Zeker niet als je er niet iedere dag gebruik van maakt.

Hier zijn een aantal manieren om ook in een zeer kleine badkamer lekker in bad te kunnen… zonder de boel te hoeven verbouwen. Na het in bad gaan zijn ze ook weer makkelijk op te ruimen zodat je in je badkamer weer ruimte hebt voor andere dingen. Bijkomend voordeel is dat ze een stuk goedkoper zijn dan het inbouwen van een vast bad.

Ligbad in een kleine badkamer

Is er in jouw badkamer wel plek voor een ligbad maar zou er niet of nauwelijks ruimte overblijven als je een vast bad zou plaatsen? Dan zijn een opblaasbaar op opvouwbaar ligbad goede opties.

Opblaasbaar ligbad

Opblaasbaar ligbad

Opblaasbare ligbaden zijn een comfortabel en verplaatsbaar alternatief voor een vaste badkuip. Vaak worden ze geleverd met een elektrische pomp zodat het bad in een mum van tijd klaar is voor gebruik.

Opblaasbare ligbaden zijn gemaakt van hittebestendig PVC dat makkelijk een watertemperatuur tot ongeveer 45 graden Celsius aan kan. Ze zijn voorzien van een afvoerslang zodat je het bad na gebruik makkelijk via de afvoer van de douche kunt laten leeglopen.

Een voordeel van een opblaasbaar bad is dat het veel zachter zit dan een vast bad. Veel zijn er zelfs uitgerust met bekerhouders zodat je tijdens het in bad gaan ook kunt genieten van een lekker drankje.

Na gebruik is een opblaasbaar bad weer zeer compact op te bergen zodat je weer ruimte vrij hebt in je badkamer.

Opvouwbaar ligbad

opvouwbaar ligbad voor volwassenen met deksel

Ook opvouwbare ligbaden zijn een goede optie om in een kleine badkamer te genieten van een ligbad.

Het voordeel van een opvouwbaar bad ten opzichte van een opblaasbaar bad is dat het sneller op te zetten is. Je klapt het uit en het is klaar voor gebruik. Via de douchslang vullen met water en je bent klaar om lekker in bad te gaan.

Na het badderen laat je het opvouwbare bad weer eenvoudig leeglopen via de bijbehorende afvoerslang. Vervolgens klap je het weer in en zet je het tegen de muur zodat je weer ruimte vrij hebt.

Veel opvouwbare ligbaden worden ook geleverd met een deksel. Dit zorgt ervoor dat het water langer warm blijft zodat je langer kunt genieten van je bad. Daarnaast kun je het deksel gebruiken om een drankje op te zetten… of je laptop zodat je tijdens het badderen een film of serie kunt kijken.

Zitbad in een kleine badkamer

Is je badkamer te klein voor een ligbad? Geen probleem! Je kunt dan met behulp van een zitbad alsnog lekker in bad gaan. Een zitbad is compact genoeg om in je douchebak te passen. Na gebruik kun je hem weer makkelijk verplaatsen zodat hij niet meer in de weg staat.

Ook zitbaden vul je simpelweg met de douchekraan en laat je na gebruik weer eenvoudig leeglopen via de afvoer van de douche.

Ook wat zitbaden betreft heb je verschillende keuzes:

Opblaasbaar zitbad

Vrouw in een opblaasbaar zitbad

Net als ligbaden zijn er ook opblaasbare zitbaden verkrijgbaar. Deze zijn niet alleen een stuk compacter dan een ligbad maar hebben ook een kleinere inhoud waardoor je minder water nodig hebt om ze te vullen. Dit maakt ze, naast zeer geschikt voor kleine badkamers, ook budgetvriendelijker dan een ligbad.

Een nadeel van een zitbad is, zoals de naam al aangeeft, dat je er alleen met opgetrokken knieën in kunt zitten. Dat is natuurlijk niet zo comfortabel als een ligbad. Toch is een zitbad een prima oplossing voor mensen met een kleine badkamer die toch af en toe in bad willen. Het warme water weekt de spieren lekker los en brengt zowel fysieke als mentale ontspanning met zich mee.

Vrijstaand zitbad

Zitbad voor volwassenen - Bath Bucket

Heb je geen zin om iedere keer je bad op te blazen voordat je het kunt gebruiken? Dan kun je ook kiezen voor een vrijstaand zitbad voor volwassenen zoals bijvoorbeeld de Bath Bucket. Dit plastic zitbad lijkt op een grote emmer die je eenvoudig in je douchebak zet en vol laat lopen. Hij is ook wat ergonomisch gevormder dan opblaasbare zitbaden (die meestal rond zijn) zodat je er comfortabeler in kunt zitten.

Het nadeel van dit soort zitbaden is dat je ze niet zo compact op kunt bergen als opblaasbare of opvouwbare baden. Je kunt ze wel makkelijk verplaatsen maar ze blijven dezelfde ruimte innemen. Wel kun je ze na heb badderen gebruiken om dingen in op te bergen.

Conclusie bad plaatsen in een kleine badkamer

Er zijn diverse mogelijkheden om in een kleine badkamer toch te kunnen genieten van een bad. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt kun je kiezen uit lig- of zitbaden. Er zijn opblaasbare en opvouwbare zit- en ligbaden die na gebruik weer zeer compact kunnen worden opgeborgen. Zo heb je na het in bad gaan weer ruimte vrij in je badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 8 =