Beste Kinder Metaaldetectors voor Jonge Schatzoekers

Kind op een grasveld met een metaaldetector.

Een kinder metaaldetector is de ideale manier om kinderen achter hun game console vandaan te halen en weer de frisse buitenlucht in te krijgen. Niets is immers leuker dan op zoek gaan naar verborgen schatten!

Op schattenjacht gaan is ook een geweldige activiteit om samen met je kinderen te doen. Het is dan ook niet gek dat metaaldetectors tegenwoordig zo populair zijn.

Hier zijn onze favoriete kinder metaaldetectors waarmee beginnende schatzoekers voor een zeer schappelijk prijsje aan de slag kunnen:

Metaaldetectors voor kinderen

MD Coinhunter kinder metaaldetector ACTIE

MD Coinhunter kinder metaaldetector, met Koptelefoon en Schepje

De MD Coinhunter is de ideale metaaldetector voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 10 jaar. Hij is eenvoudig te bedienen, licht van gewicht (weegt slechts 1 kg) en in lengte verstelbaar zodat hij met je kind mee kan groeien. Hij biedt ook de mogelijkheid kleine ijzeren objecten zoals spijkers en bierdopjes te uit te sluiten (discrimineren) van het zoekproces.

Het bereik van deze metaaldetector varieert van 15 cm diep voor kleine objecten zoals muntjes tot wel 70 cm diep voor grotere objecten. Deze metaaldetector wordt op dit moment geleverd in een stoere groene kleur.

Bediening van de MD Coinhunter is super eenvoudig en werkt met 3 analoge draaiknoppen:

Knop 1: discriminatie (instelmogelijkheid voor het uitschakelen van klein ijzer)
Knop 2: aan/uit en sensitivity (instellen van de diepte / gevoeligheid )
Knop 3: het volume

Het signaal van de MD Coinhunter is zowel te ontvangen als audiosignaal via de koptelefoon als afleesbaar op de meter van de metaaldetector.

De MD Coinhunter wordt nu geleverd met gratis hoofdtelefoon, batterijen en schepje! Zo kan je kind meteen beginnen met schatzoeken!

Bekijk op bol.com


MacGyver Metaaldetector Set – met unieke pinpointer – 10×25 verrekijker – Pioniersschep en Waterdichte DryBag

MacGyver 4-delige Metaaldetector Set – Detectie apparaat met unieke pinpointer – 10x25 verrekijker – Schep Pikhouweelset – Waterdichte DryBag Backpack
Deze complete MacGyver “target” metaaldetector starter pack is de perfecte set voor beginnende schatzoekertjes. De set bestaat uit een metaaldetector met unieke pinpointfunctie, een opvouwbare 30 liter Drybag Backpack, een 10×25 verrekijker en een inklapbare schep/pikhouweel. Kortom, alles wat je nodig hebt om verborgen schatten op te sporen en uit de grond te krijgen.

De MacGyver “target” metaaldetector is door zijn uitschuifbare steel gemakkelijk in te stellen op verschillende lichaamslengtes en daarmee ook ideaal voor kinderen. Met een gewicht van 2 kg is hij wel wat zwaarder dan de hierboven genoemde Coinhunter detector, maar nog steeds prima te doen voor de meeste kinderen.

De “target” metaaldetector is de enige in zijn doelgroep met een ingebouwde pinpointer. Hiermee kun je de exacte locatie van het voorwerp nog nauwkeuriger bepalen. De metaaldetector speurt voorwerpen op tot wel 1 meter diep. Dankzij de waterdichte zoekspoel kun je zelfs tot 20 cm onderwater naar schatten zoeken! De meegeleverde opvouwbare pioniersschep, die ook als pikhouweel en zaag gebruikt kan worden, helpt je om je gevonden voorwerpen op te graven.

Met de bijgeleverde 30 liter MacGyver Drybag sla je jouw gevonden schatten veilig en droog op en wandel je gemakkelijk naar je volgende locatie. Die locatie kun je alvast spotten met de handzame verrekijker die tot 10 x vergroot en geschikt is voor brildragers en zowel jong als oud.

Bekijk op bol.com…


DETECT-IT Metaaldetector – Voor kinderen en volwassenen – Verstelbare hoogte – Incl. Batterijen en Schep

DETECT-IT Metaaldetector - Voor kinderen en volwassenen - Verstelbare hoogte - Incl. Batterijen en Schep
De Detect-it Metaaldetector is met zijn vertelbare steel (78cm tot 107cm) perfect voor zowel de jonge als de oudere beginnende schatzoeker! Het ontwerp van de detector is bewust heel simpel gehouden, met eenvoudige basis functies zodat hij super makkelijk te gebruiken is. Hij detecteert alle metaalsoorten zoals: goud, zilver, ijzer, koper, brons, etc.

Op het dashboard vind je een ingang voor een koptelefoon (je kunt er ook oordopjes op aansluiten) en een volumeknop. Ook stel je zelf makkelijk de gevoeligheid in. De Detect-it Metaaldetector vindt voorwerpen zoals muntjes tot 25cm diepte. Met de waterdichte spoel kun je ook in ondiep water naar schatten zoeken.

De Detect-it Metaaldetector wordt geleverd met een handige inklapbare schep, batterijen en een lichtgewicht opbergtas. Hij is, naast de DailyFox, ook de meest budgetvriendelijke kinder metaaldetector in dit lijstje.

Bekijk op bol.com…


DailyFox Metaaldetector – Portable size – Metaaldetector voor kinderen & volwassenen – Inclusief schep & NL E-Handleiding

Metaaldetector - Portable size - Metaaldetector voor kinderen & volwassenen - Inclusief schep & NL E-Handleiding
Deze portable kinder metaaldetector set van DailyFox bevat alles wat je nodig hebt om gelijk te beginnen met het opspeuren van begraven schatten. De metaaldetector is zeer gebruiksvriendelijk en door zijn super lichte gewicht van slechts 0,7 kg en korte steel van 62 cm ideaal voor kleine kinderen die hun geluk willen beproeven in het schatzoeken.

Via het eenvoudige bedieningspaneel stel je eenvoudig de gevoeligheid van de detectie en het volume van het piepgeluid in.  De detector is 100% waterdicht dus je kunt er ook mee in ondiep water zoeken.

Nadeel van deze kinder metaaldetector is wel dat je de lengte van de steel niet kunt aanpassen. Hij is daarentegen wel de meest budgetvriendelijke detector in dit lijstje.  Perfect voor beginnende kleine schatzoekertjes om te kijken of ze het leuk vinden.

De DailyFox kinder metaaldetector wordt geleverd inclusief schepje en batterijen. Erg leuk om mee te nemen naar de camping of tijdens een dagje naar het strand.

Bekijk op bol.com…


Up Down Go Metaaldetector – Voor Kinderen – 20 Tot 70 CM Detectie Bereik – Inclusief Schep & Batterijen

Up Down Go Metaaldetector – Voor Kinderen & Volwassenen – 20 Tot 70 CM Detectie Bereik – Schep – Inclusief Batterijen
De Up Down Go Metaaldetector is een perfect instapmodel metaaldetector voor zowel kinderen als volwassenen en voor een zeer schappelijke prijs.  Met zijn verstelbare steel (verstelbaar van  78cm tot 107cm) en een gewicht van slechts 1,7 kg is de Up Down Go prima te gebruiken door kinderen.

Met zijn eenvoudige bedieningspaneel is de  Up Down Go Metaaldetector erg makkelijk in gebruik. Hij kan voorwerpen opspeuren tot wel 150 cm diep.  Het detecteert elke metaalsoort en met behulp van de “DISK” knop kun je eenvoudig bepaalde metaalsoorten elimineren (uitsluiten van detectie).  Zo bespaar je jezelf de moeite van het opgraven van waardeloze objecten zoals bierdopjes of blikjes.

Dankzij zijn waterdichte zoekspoel kun je de Up Down Go Metaaldetector zelfs in ondiep water gebruiken. Hij heeft ook een ingebouwde luidspreker zodat je hem zonder koptelefoon kunt gebruiken. Hij wordt geleverd inclusief schepje en batterijen zodat je meteen op schattenjacht kunt.

Bekijk op bol.com…


Veelgestelde vragen bij kinder metaaldetectors

Wat is het verschil tussen een kinder metaaldetector en een detector voor volwassenen?

Het belangrijkste verschil is de lengte van de steel. Kinder metaaldetectors hebben een kortere steellengte. Je hebt er ook met een vertelbare steel. Zo kan de detector met je kind meegroeien.

Wat kun je vinden met een kinder metaaldetector?

Een kinder metaaldetector kan in principe alles detecteren waar metaal in zit, zoals: munten, metalen voorwerpen, sierraden en zelfs goud. De diepte van het voorwerp, de grondsoort en de instellingen van de metaaldetector hebben ook invloed.

Tot welke diepte kan een kinder metaaldetector detecteren?

De diepte waarop kinder metaaldetectoren objecten kunnen detecteren varieert, maar het gemiddelde bereik is tussen de 20cm tot ongeveer 100cm. Ook het formaat van het object speelt een grote rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − tien =