Balkonton – Wormenbak met Verticale Tuin

Balkonton - wormenbak met verticale tuin.

Je organische afval makkelijk omzetten in superkwaliteit compost en tegelijkertijd genieten van een een prachtig tuintje op je balkon of terras? De ‘Balkonton’ combineert een wormenbak met een verticale tuin.

Ook als je een mini-tuintje of zelfs alleen een balkon hebt kun je met deze Balkonton een prachtig tuintje beginnen en lekker genieten van zelfgekweekte groente, aardbeien en kruiden. Je kunt tot wel 16 plantjes kweken in een Balkonton. En dat alles op een oppervlak van minder dan twee stoeptegels. Daarnaast draag je je steentje bij aan een beter milieu door je eigen GFT te composteren (wist je dat het merendeel van het ingezamelde GFT afval gewoon de verbrandingsoven ingaat).

Compostwormen zetten dagelijks hun eigen gewicht aan afval om. Het resultaat is een biologische meststof (vermicompost) van de hoogste kwaliteit die zorgt voor een optimale groei en gezondheid van je plantjes. Het vocht dat overblijft na het composteren (zogenaamde wormenthee) kun je ook nog eens gebruiken als hoge kwaliteit natuurlijke vloeibare mest!

Doordat de wormen met hun gekruip de aarde luchtig houden hoef je de potgrond in de Balkonton ook nooit om te spitten. Je kunt met de juiste voorbereiding ook makkelijk 4 weken op vakantie. De wormen redden zich makkelijk tijdens deze periode zonder dat ze bijgevoerd hoeven te worden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je wormen aan de wandel gaan. Ze zijn bang voor licht, zeer schuw en honkvast. Je kunt je Balkonton zelfs binnen neerzetten.

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − twee =