Cue – De Interactieve Robot die Kinderen Leert Programmeren

Cue - de interactieve robot van Wonder Workshop

Maak kennis met Cue, je nieuwe interactieve robot maatje. Deze unieke robot van Wonder Workshop is meer dan een rijdend stukje elektronica met wat leuke functies. Met zijn unieke persoonlijkheid, gekke fratsen en leuke interacties zal hij snel een onmisbaar onderdeel van je gezin worden.

Cue speelt met je, danst met je, volgt je en chat met je. Hoe langer je met hem omgaat hoe meer je ontdekt over wat hij allemaal kan. Cue robot is het ge-upgrade broertje van Dash robot Waar Dash gericht is op jongere kinderen is Cue bedoeld voor 11 jaar en ouder.

Het eerste wat je doet nadat je Cue uit zijn doosje haalt is hem een Avatar toekennen. Je hebt keuze uit vier: ‘Charge’, ‘Zest’, ‘Pep’ en ‘Smirk’. De Avatar die je kiest bepaalt de basis persoonlijkheid van je Cue robot. Natuurlijk kun je later altijd nog switchen.

Het bedienen van Cue doe je via de bijbehorende gratis app die voor Apple iOS, Android OS en Fire OS beschikbaar is. In de in-app library vind je ook een groeiend aantal demo’s, tutorials, and challenges die jouw interactie met Cue steeds verder zullen verrijken.

Cue leert kinderen programmeren

Naast allerlei de vele functies kun je Cue ook allerlei extra functionaliteit geven door deze zelf te programmeren. Dit kan zowel in ‘Blockly’ (een zeer intuïtieve taal die makkelijk op te pakken is) als JavaScript (een van de meest populaire en veelzijdige programmeertalen van dit moment).

Door middel van coding challenges leren kinderen spelenderwijs steeds beter programmeren en zien het resultaat direct terug in de vorm van nieuwe skills en functionaliteit van de Cue robot.

Naast diverse programmeerbare knoppen en LED lichtjes is Cue voorzien van allerlei sensoren die hem helpen om de wereld om zich heen waar te nemen en erop te reageren. Zo zijn er onder meer een infrarood ontvanger/verzender, 3 nabijheidssensors, 3 microfoons en speakers, een potentiometer en real-time Bluetooth.

Een echt maatje

Je zult merken dat dit gekke robotje binnen no time een écht maatje voor je wordt. Hij voetbalt met je, danst met je en lacht met je. Daarnaast is er nog de ‘Chat’ functie. Hierbij stuur je en ontvang je berichtjes waardoor je de persoonlijkheid van iedere avatar beter leert kennen. Naast antwoorden op jouw berichtjes, die vaak zeer ad-rem zijn, kun je ook rekenen op gekke memes en leuke grapjes.

Cue robot chat

Kortom, Cue is meer dan een leuk en ontzettend veelzijdig robotje. Hij leert van jou… en jij leert van hem! Het is dan ook geen wonder dat hij al diverse speelgoed awards heeft gewonnen.

Cue kan momenteel wel alleen in het Engels communiceren. Dit mag de pret echter niet drukken. Zie het als een kans om nóg een extra taal te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =